Tekstin muokkaaminen

Tekstiä voit lisätä kotisivuillesi Teksti-osion avulla. Teksti-osiosta löytyy tavallisen tekstin lisäksi kolme otsikkotyyliä (Otsikko 1, otsikko 2 ja otsikko 3). Otsikkotyylejä voit muokata Ulkoasu-valikosta. 

Teksti-osioon voit luoda myös linkkejä, luetteloita, huomiolaatikkoja ja taulukoita.

Vinkki: Jos haluat tekstin sekaan esimerkiksi kuvia, jaa teksti kahteen erilliseen tekstiosioon ja vie kuvaosio niiden väliin.

Näin lisäät hyperlinkin:

1. Maalaa hiirellä yli sana/lause, josta haluat muodostaa linkin 

2. Klikkaa teksti-osion työkaluriviltä linkki-kuvaketta (kts. alla oleva kuva)

3. Valitse alasvetovalikosta oman sivustosi sivu, uutinen tai tapahtuma tai syötä linkin osoite käsin ja Tallenna.

Muista myös tallentaa sivu tämän jälkeen! 

Linkin muokkaaminen

Voit muokata lisäämääsi linkkiä myös jälkikäteen klikkaamalla linkkiä muokkaustilassa. Silloin avautuu samanlainen ikkuna, kuin linkin luomisen yhteydessä. Ikkunan alareunasta löytyy myös Poista-painike, jota klikkaamalla voit poistaa linkin. Jos poistat linkin, ainoastaan linkki poistetaan, eli teksti jää silti näkyviin.

Näin luot ankkurilinkin (linkki osioon):

1. Mene sen osion kohdalle, johon haluat linkittää. Klikkaa osion päällä ja valitse "Toiminnot" > "Linkki tähän osioon". Osion linkki kopioituu automaattisesti leikepöydällesi. 

2. Siirry sitten luomaan ankkurilinkkiä haluamaasi kohtaan sivustolla (esim. teksti-osioon tai painikkeeseen). Valitse "Syötä osoite käsin" ja liitä osion linkki leikepöydältä.

(Käytä näppäinyhdistelmää CTRL+V tai klikkaa kentässä hiiren oikealla näppäimellä ja valitse liitä).

3. Tallenna. Ankkurilinkki on valmis! Voit testata sitä Esikatselu-näkymässä. 

Näin luot kuvista linkkejä

Voit elävöittää kotisivujen ulkoasua myös tekemällä kuvista linkkejä. Linkkeinä toimivat kuvat kannattaa muokata sopivan kokoisiksi ja näköisiksi kuvankäsittelyohjelmalla ennen Yhdistysavain-sivustolle lataamista.

Jos sopivaa kuvankäsittelyohjelmaa ei löydy omalta laitteeltasi, niin netistäkin löytyy muutamia, kuten esimerkiksi Canva ja Pixlr (linkit avautuvat uuteen ikkunaan).

Alla olevasta ohjevideosta saat vinkkejä siihen, kuinka kuvia voidaan käyttää linkkeinä.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.