Lomake

Lomaketta voi käyttää esimerkiksi yhteydenottojen tai ilmoittautumisten keräämiseen. Voit lisätä sivustolle niin monta erilaista lomaketta kuin haluat.

Lomakkeen asetukset

Sähköposti-ilmoitukset

Voit määritellä, minkä jäsenryhmän jäsenille tai mihin sähköpostiosoitteisiin ilmoitukset uusista lomakevastauksista lähetetään.

Sähköposti sisältää suoran linkin sivustolle lomakevastauksiin. Lomakevastaukset voidaan näyttää myös suoraan sähköpostissa.

Kuittausviesti

Lomakkeen asetuksista Kuittaus-välilehdeltä voit ottaa käyttöön lomakkeen täyttäjälle lähetettävän kuittausviestin. Viestissä näytetään lomakkeelle täytetyt tiedot. Voit myös lisätä kuittausviestiin oman saatetekstin.

Lomakkeen vastaukset

Löydät lomakkeen vastaukset klikkaamalla lomaketta ja valitsemalla välilehden Vastaukset. Voit ladata vastaukset halutessasi Exceliin.

Yksittäisiä vastauksia voit poistaa Vastaukset-välilehdellä roskakori-kuvaketta klikkaamalla.

Lomakkeen vastausmäärän rajoittaminen

Voit käyttää lomaketta esimerkiksi ilmoittautumisten keräämiseen. Jos tapahtumaan voidaan ottaa vain tietty määrä osallistujia, kannattaa lomakkeen vastausmäärää rajoittaa.

Tämä onnistuu lomakkeen asetuksissa Vastausmäärä-välilehdellä. Aktivoi valinta Rajoita vastausten määrää ja määrittele, montako vastausta haluatte ottaa vastaan.

Lomake voidaan asettaa sulkeutumaan vastausmäärän täytyttyä tai voit kerätä vielä ilmoittautumisia varasijoille.

Vinkki: Jos haluat testata lomaketta ennen sivuston julkaisua, klikkaa sivun oikeasta alakulmasta Esikatselu. Tallenna ensin muutokset.