Hakukoneoptimointi

Hakukoneoptimoinnilla saadaan sivusto paremmin näkyviin hakukoneiden hakutuloksissa. 

Näillä ohjeilla voit lisätä kotisivusi hakukonenäkyvyyttä:

  • Laita kotisivuillesi mahdollisimman paljon niitä sanoja siinä muodossa millä haluat ihmisten löytävän sivusi Googlesta. Esim. jos sivustosi kertoo karkeakarvaisista mäyräkoirista, niin ihmiset hakevat sitä todennäköisesti hakusanoilla "karkeakarvainen mäyräkoira". 
  • Koita saada muut sivustot linkittämään kotisivullesi. Tämä on tärkeää. Voit itse vaikuttaa linkkeihin omalta osaltasi esimerkiksi ilmoittamalla sivun olemassaolosta alan keskustelupalstoilla tai pyytämällä sitä suoraan toisen sivuston omistajalta (ja vastavuoroisesti tarjoamalla linkin heidän sivuilleen).
  • Varmista että sivujen otsikot kuvaavat hyvin niiden sisältöä. Otsikko merkitsee hakukoneille enemmän kuin sisältöteksti.
  • Lisää sivulle osuva kuvaus sivun asetuksissa.
  • Kun lisäät uuden kuvan, anna sille kuvaava alt-teksti.
  • Google löytää sivun paremmin jos koko sivuston aihe liittyy hakusanaan. Älä siis tee sivua joka kertoo kissoista jos haluat sen löytyvän sanalla "koira".

Usein kysyttyä: Julkaisin sivuston eilen. Miksi sivut eivät löydy vielä Googlesta?

Hakukonenäkyvyys Googlessa ei välttämättä muutu aivan hetkessä vaan siihen voi mennä pitkäkin aika (esim. pari kuukautta tai jopa yli puoli vuotta). Lisäksi Google ottaa huomioon sivuston iän, joten vanhemmat sivut saattavat näkyä hakutuloksissa ensimmäisinä yrityksistä huolimatta.