Verkkotunnukset

Uuden verkkotunnuksen hakeminen

Voit hakea sivustollesi omaa verkkotunnusta, kun käytössäsi on jokin Yhdistysavaimen maksullisista versioista. Oman verkkotunnuksen avulla sivustosi osoite on helppo muistaa ja hakukoneet tunnistavat sen paremmin. Jos teillä on jo olemassa oma verkkotunnus, voit käyttää sitä osoitteena.

.fi-päätteistä verkkotunnusta hakiessasi muista tarkistaa, ettei rekisteröitäväksi aiottu fi-verkkotunnus ole Suomessa tai EU:ssa toiselle suojattu nimi tai tavaramerkki. Tarkistaminen onnistuu Viestintäviraston ohjeilla.

Tarkemmat ohjeet

Verkkotunnus haetaan suoraan Kotisivun Työpöytä-näkymästä.

Mene Kotisvujen työpöydän Verkkotunnukset -välilehdelle sivun vasemmasta laidasta ja valitse Hae uutta verkkotunnusta. Haettavien verkkotunnusten mahdolliset päätteet ovat .fi, .com, .org, .info ja .net. Tavallisesti verkkotunnushakemuksen käsittelyyn menee noin kaksi työpäivää, minkä jälkeen verkkotunnus tulee voimaan sivustonne osoitteeksi. Kun hakemasi verkkotunnus tulee käyttöön, löytyy sivustonne edelleen myös alkuperäisellä osoitteella.

Ennen kuin haet verkkotunnusta, tarkista fi-verkkotunnuspalvelusta, että haluamasi verkkotunnus on vapaana haettavaksi. Mikäli haet .com-, .net- tai .org-päätteisen osoitteen, voit tarkistaa sen saatavuuden esimerkiksi DirectNIC-työkalulla.