Verkkotunnuksen siirtäminen Vitec Avoine Oy:n ylläpitoon

Verkkotunnus voidaan siirtää meille (Vitec Avoine Oy) ylläpitoon, mikäli siihen ei liity sähköpostiosoitteita. Saadaksesi verkkotunnuksen siirrettyä, tulee sinun toimittaa joko verkkotunnuksen vaihtoavain (.fi-päätteisten osoitteiden tapauksessa) tai AuthID(muut verkkotunnukset) asiakaspalveluun. Tämä onnistuu valmiilla lomakkeella oman sivustosi kautta.

.fi -päätteiset verkkotunnukset:

  • Siirry Kotisivujesi Työpöytä-näkymään ja valitse Verkkotunnukset.
  • Klikkaa Käytä jo olemassa olevaa verkkotunnusta.
  • Syötä sinulle rekisteröity tunnus ruutuun ja valitse Jatka.
  • Valitse Haluan siirtää verkkotunnuksen.
  • Täytä muut pyydetyt tiedot ja lähetä lomake.

Kun olemme saaneet voimassa olevan vaihtoavaimen, toteutamme siirron kahden työpäivän sisällä. Saat meiltä vastauksen, kun siirto on tehty onnistuneesti.

Usein kysyttyä: Meillä on tallessa fi-päätteisen verkkotunnuksemme valtuutusavain, onko se sama kuin pyytämänne vaihtoavain? Viestintävirasto uudisti verkkotunnusten käsittelyä syyskuussa 2016, jolloin kaikki valtuutusavaimet poistettiin. Nyt välittäjän vaihtamiseen tai verkkotunnuksen siirtämiseen uudelle haltijalle tarvitaan uusi avain, joka on voimassa vain kuukauden kerrallaan. Vanha valtuutusavain ei siis ole enää voimassa. Vaihtoavaimen tai siirtoavaimen saat omalta verkkotunnusvälittäjältäsi.

Muut kuin .fi -päätteiset verkkotunnukset

Verkkotunnuksen nykyisen ylläpitäjän on avattava verkkotunnus lukitusta tilasta. Samalla tulee tarkistaa, että verkkotunnuksen yhteystiedot ovat ajantasaiset, sillä niihin lähetetään siirtoon liittyvät hyväksymispyynnöt. Verkkotunnuksen ylläpitäjältä saat myös verkkotunnuksen AuthID:n.

Kun verkkotunnus on avattu lukitusta tilasta ja sinulla on voimassa oleva AuthID-koodi, voit käynnistää siirron Kotisivujesi Työpöytä-näkymässä.

  • Valitse vasemmalta Verkkotunnukset ja klikkaa Käytä jo olemassa olevaa verkkotunnusta.
  • Syötä sinulle rekisteröity tunnus ruutuun, valitse oikea pääte ja valitse Jatka.
  • Valitse Haluan siirtää verkkotunnuksen. 
  • Täytä muut pyydetyt tiedot ja lähetä lomake.

Näillä tiedoilla käynnistämme siirtoprosessin ja kun siirtopyynnöt on hyväksytty, alkaa minimissään viikon kestävä siirtoprosessi. Saat meiltä vastauksen, kun siirto on tehty onnistuneesti.

Huomaathan, että kaikissa tapauksissa .com, .net tai .org-päätteisten verkkotunnusten siirron toteutumista ei voida taata.

Usein kysyttyä: Miten tarkistan muun kuin fi-päätteisen verkkotunnukseen merkityt yhteystiedot Voit kysyä ne verkkotunnuksen nykyiseltä ylläpitäjältä tai tarkistaa itse WHOIS-kyselyllä esim. seuraavasta osoitteesta: https://whois.icann.org/en
Usein kysyttyä: Miksi muun kuin fi-päätteisten verkkotunnusten siirto kestää niin kauan? Yksi yleisimmistä syistä on se, että verkkotunnuksen yhteystietoihin (kts. yllä oleva WHOIS-kysely) on jäänyt vanhentunut osoite, jota kukaan ei enää lue. Tällöin siirto ei etene, koska kukaan ei ole toiminut sähköpostissa olevien ohjeiden mukaan. Joskus viivästys saattaa johtua teknisestä ongelmasta, jolloin joudumme aloittamaan siirron uudestaan.